Als je masker maar goed zit

Is uw huidige masker niet naar wens? Dan kunnen wij u begeleiden bij het zoeken naar een ander masker.

Een goed passend masker is belangrijk om apneutherapie te laten slagen. Het is niet de bedoeling dat er ook maar iets in uw ogen of langs de randen blaast. Een masker dat lucht ‘lekt’ heeft een negatief effect op de therapie. De therapie heeft dan onvoldoende effect en er ontstaat kou en bijgeluiden.

Er zijn verschillende types maskers

Er zijn in de loop van de jaren vele soorten maskers op de markt gekomen en de ontwikkeling blijft doorgaan. Is uw huidige masker niet naar wens? Dan kunnen wij u begeleiden bij het zoeken naar een ander masker.


 

Neusmasker

Een neusmasker is een kapje dat over de neus gaat. Dit masker is effectief als u in de nacht enkel via de neus in- en uitademt.

Full-face masker

Dit masker gaat zowel over de neus als over de mond. Blijkt het dat u in de nacht met uw mond open slaapt en werkt een kinband niet voldoende? Dan zou dit masker geschikt voor u kunnen zijn.


 

 

Intranasaal masker

Ademt u in de nacht in en uit via uw neus en is de druk op uw apparaat ingesteld op minder dan 10cm h2o? Dan kunt u een intranasaal masker overwegen. Een intranasaal masker dekt het gezicht niet af, de kleine neusdopjes worden onder tegen de neus gehouden.

Twijfelt u over uw masker? Bespreek het dan met een van onze consulentes.

Neem contact met ons op.