MRA-therapie

Een MRA-beugel is een op maat gemaakte beugel, die u draagt tijdens het slapen om ademstops en snurkklachten te verminderen. 


MRA staat voor Mandibulair Repositie Apparaat. Soms wordt het ook een bitje, slaapbeugel of (anti-)snurkbeugel genoemd. De beugel bestaat uit twee kunststof delen die over het gebit geplaatst worden en houdt de onderkaak naar voren tijdens de slaap. Wij hebben drie verschillende MRA-beugels. Tijdens de eerste afspraak bekijken we samen welke beugel bij u past.

Snel naar:

Slapen en MRA

Draag uw MRA-beugel tijdens ieder slaapmoment, dus ook tijdens een dutje overdag. Slaapapneu treedt niet alleen ’s nachts op, maar elke keer wanneer u slaapt.

 

Het is dus belangrijk dat u de MRA-beugel elke nacht, de hele nacht gebruikt. Als u dit niet doet, heeft dat direct invloed op uw therapie. Uw klachten zullen hierdoor terugkomen.

Handige informatie

De behandeling bij een MRA beugel

Wat moet ik doen voordat ik kan starten met mijn MRA therapie?

MRA-locatie Vlaardingen gaat verhuizen

Onze MRA-beugels

VIVISOL werkt met drie soorten MRA-beugels. De ProSomnus EVO, Resmed Narval en de Easy Comfort.Onze tandarts adviseert welk type MRA-beugel het meest geschikt voor u is. Alle soorten MRA-beugels zijn even effectief.

 

ProSomnus EVO
De ProSomnus EVO is een nieuwe MRA-beugel en een van de gemakkelijkst schoon te maken MRA's. De beugel is erg dun, waardoor het meer comfortabel aanvoelt in de mond. Door middel van een digitale scan wordt de beugel aangemeten. Het bestaat uit losse onderdelen voor de boven- en onderkaak. Hierdoor is het verstellen van de MRA-beugel erg makkelijk.

Responsive Image
Resmed Narval
De Resmed Narval is heel licht en flexibel. Deze beugel wordt aangemeten door middel van een scan van het gebit en vervolgens 3D-geprint. Door het dunne ontwerp geeft de Resmed Narval meer ruimte voor de tong en voor beweging van de onderkaak. Als u de beugel in heeft, kunt u nog steeds drinken en praten. Het verstellen van deze MRA-beugel doet u door het vervangen van verbindingsstrips tussen de bovenkaak en onderkaak.

Easy Comfort
De Easy Comfort MRA-beugel bestaat uit twee losse delen. De beugel heeft een zachte binnenkant waardoor de beugel prettig en comfortabel aanvoelt. Dit type beugel is geschikt voor patiënten met een prothese of verminderde retentie. Doordat deze beugel uit twee losse delen bestaat is praten en drinken, met de beugel in, mogelijk. Het verstellen van de MRA beugel doet u door een stelschroef die in de beugel verwerkt is.   

Veelgestelde vragen

Wat is titreren?
De MRA-beugel kan in verschillende standen worden gezet om uw onderkaak in de juiste positie te brengen. Het verstellen van de beugel heet ‘titreren’. Verstel de beugel alleen op voorschrift van de MRA-consulent. Laat ook uw eigen tandarts niets aan de beugel verstellen. Gebeurt dit wel, dan komt de garantie op de beugel te vervallen.

Hoe lang gaat een MRA-beugel mee?
Schoonmaken van uw MRA-beugel is erg belangrijk. U draagt de beugel tenslotte in uw mond. Poets de beugel dagelijks. Dat zorgt niet alleen voor een fris gevoel maar ook dat u langer plezier blijft houden van uw beugel. Gemiddeld gaat een beugel 3 tot 5 jaar mee.

Hoe bestel ik reinigingsproducten voor mijn MRA-beugel?

Op onze webshop bestelt u eenvoudig de reinigingstabletten. Let goed op dat u de tabletten bestelt die geschikt zijn voor uw type MRA-beugel. 

Andere artikelen die u kunt gebruiken voor het reinigen van uw beugel vindt u op dezelfde pagina. Let ook hierbij op of het artikel geschikt is voor uw beugel.