Vergoed uw zorgverzekeraar zuurstoftherapie?

Goed geregeld via VIVISOL

Zuurstof thuis kan helpen bij onder andere COPD, astma, clusterhoofdpijn en benauwdheidsklachten. Een (huis)arts schrijft zuurstoftherapie voor. Worden de kosten van zuurstoftherapie vergoed door uw zorgverzekeraar?

 

Zuurstoftherapie wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering. 

De vergoeding bestaat uit de huur en onderhoud van de zuurstofapparatuur. 

 

Eigen risico

U betaalt geen eigen risico voor zuurstoftherapie thuis.


Bij zuurstoftherapie krijgt u te maken met extra stroomkomsten.

 De zorgverzekeraar vergoed mogelijk (gedeeltelijk) de stroomkosten van zuurstofapparatuur. De tegemoetkoming en/of hoogte van de vergoeding verschillen per zorgverzekeraar. De vergoeding voor stroomkosten geldt alleen voor thuisgebruik van zuurstof. Stroomkosten tellen wel mee voor het eigen risico. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar.


Eigen bijdrage

Bij zuurstoftherapie betaalt u geen eigen bijdrage. 


Samenwerking met zorgverzekeraars

VIVISOL heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland overeenkomsten gesloten. Hierbij zijn afspraken gemaakt over onder andere de kwaliteit, garantie en de service. Op deze manier wordt de zuurstoftherapie vanuit VIVISOL altijd voor 100% vergoed. U kunt niet zelf zuurstof aanvragen. Een aanvraag voor zuurstof dient de (huis)arts rechtstreeks bij VIVISOL in. U hoeft hiervoor niks te doen.

 

Wordt zuurstoftherapie op vakantie vergoed?

Zuurstoftherapie is in veel gevallen ook op vakantie mogelijk. Dit geldt voor zowel vakanties in het binnen- als buitenland. Leveringen binnen Nederland zijn altijd gratis en worden volledig vergoed*. 


De kosten van leveringen in het buitenland zijn afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar dekt niet alle kosten voor zuurstoftherapie tijdens uw buitenlandse reis. Benieuwd met welke kosten u rekening moet houden? De VIVItravel service helpt u hier graag verder bij.

 

Zuurstof aanvragen als (huis)arts?

Wilt u als (huis)arts zuurstof aanvragen? Dat kan eenvoudig en snel via het aanvraagformulier. In geval van spoed leveren we dezelfde dag nog zuurstof. Heeft u een vraag? We helpen graag via 013-5231022.


*Vraag naar de VIVItravel voorwaarden.