Slaapapneu in beeld via apps

Als u een actieve rol speelt in uw eigen therapie kunnen apps en speciale software u helpen om gemotiveerd te blijven tijdens uw PAP-therapie. Hieronder vindt informatie over de apps DreamMapper van Philips en MyAir, het ondersteuningsprogramma van ResMed.

 

MyAir


Het online ondersteuningsprogramma van ResMed staat aan het begin van een goede nachtrust. MyAir geeft u inzicht in uw nachten. Daarnaast krijgt u persoonlijke ondersteuning met daarin keuzemogelijkheden om stimulerende, persoonlijke berichten te ontvangen. U krijgt ook slaaptips waardoor de therapie nog prettiger wordt. U kunt zich aanmelden via myAir.ResMed.eu of de app downloaden via uw App- of Playstore. De app MyAir werkt alleen voor de ResMed Airsense/Aircurve 10 en 11.

 

 

DreamMapper


De app DreamMapper van Philips is een app die u actief op de hoogte houdt over uw therapie van de vorige nacht. De app meet het aantal overblijvende apneus, het gebruikspatroon, het aantal uren slaap en de eventuele lekkage. Op deze manier weet u wat er nodig is voor een goede nachtrust. “De applicatie betrekt patiënten nauwer bij hun behandeling waardoor hun slaapkwaliteit verbetert” volgens Dr. Mark Aloia, slaapexpert bij Philips. U krijgt onder andere dagelijks feedback over uw voortgang en u wordt herinnerd aan het vervangen en reinigen van de apparatuur. DreamMapper is beschikbaar als app op uw telefoon of tablet. U kunt de informatie over uw prestaties bekijken door u aan te melden op mydreammapper.com. Patiënten die gebruikmaken van de Dreammapper-app volgen 22% trouwer hun behandeling dan patiënten die een klassieke behandeling krijgen. DreamMapper werkt alleen voor de Philips Respironics Dreamstation.

 

 

Beide applicaties hebben een op maat gemaakte verzameling video’s en ander ondersteunend materiaal om u te helpen bij uw therapie. Daarnaast bevatten de apps gepersonaliseerde informatie op basis van uw PAP-apparaat en maskertypen.