Inschrijving OSAS-cursus 2022 geopend!

Op 24 maart, 13 oktober en 10 november 2022 organiseert VIVISOL de jaarlijkse OSAS-cursus.

Ben jij een (OSAS)verpleegkundige, longfunctie-KNF laborant, zorginkoper of heb je een andere zorggerelateerde functie? Dan kan onze jaarlijkse OSAS-bijscholingscursus jou helpen je meer te specialiseren in OSAS. Deze cursus bestaat net als voorgaande jaren uit drie cursusdagen.


Werk aan je basiskennis

Op cursusdag 1 werk je aan je basiskennis over OSAS. Deze dag vindt plaats op 24 maart 2022. Op deze dag leer je meer over de medische achtergronden van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. Zoals pathofysiologie, de diagnostiek en de behandelmogelijkheden. Daarnaast leer je meer over de behandeling met PAP-apparatuur en de verschillende mogelijkheden hierin. We sluiten de training af met een praktische maskertraining. Je krijgt hier te zien welke verschillende maskers er zijn en hoe deze aangemeten worden. Ook komen veelvoorkomende problemen bij maskers aan bod én hoe deze problemen opgelost kunnen worden.


De praktijk

Cursusdag 2 vindt plaats op 13 oktober 2022, en richt zich meer op gevorderden in het vak en op het gebruik in de praktijk. Hier gaan we onder andere verder in op slaapdiagnostiek. Deze theorie over slaapdiagnostiek wordt gecombineerd met praktische cases. Ook gaan we dieper in op de uitleessoftware voor de slaapapneu apparatuur.


Duik de diepte in

Cursusdag 3 vindt plaats op 10 november 2022, en daar houden we ons bezig met de overige behandelingen tegen OSAS. Denk hierbij aan positietherapie, MRA, OSAS in combinatie met comorbiditeiten & CSAS en KNO-ingrepen.


Praktijkdag

Wil je graag nog meer te weten komen over OSAS en meekijken in de praktijk? Dit kan! Dit kost niets extra. Je gaat dan een werkdag met één van onze OSAS-consulenten mee en ontmoet OSAS-patiënten aan het begin of tijdens hun behandeling.


Je bent van harte welkom

We verwelkomen je graag op een van bovenstaande data bij van der Valk Hotel Vianen-Utrecht. Je hebt de keuze om één of meerdere dagen aanwezig te zijn. (OSAS)verpleegkundigen ervaren deze cursus als zeer bruikbaar binnen de dagelijkse werkzaamheden. Voor deze cursusdagen wordt accreditatie aangevraagd voor de verschillende beroepsgroepen en na afloop ontvang je een certificaat. 

 

Bestel je ticket hier!